Blokčejn – Bloklanac (Blockchain) je nesumnjivo genijalan izum – ideja osobe ili grupe ljudi poznatih po pseudonimu, Satoshi Nakamoto. Ali od tada se razvila u nešto veće, a glavno pitanje koje svaki čovek postavlja je: KIRBY delovi po najpovoljnijim cenama. Šta je Blokčejn?

Omogućavajući distribuciju digitalnih informacija, ali ne i kopiranje, blokchain tehnologija je stvorila okosnicu nove vrste Interneta. Prvobitno osmišljen za digitalnu valutu, Bitcoin, Bui Bitcoin tehnička zajednica sada nalazi druge potencijalne koristi za tehnologiju.

Bitkoin je nazvan “digitalno zlato”, i iz dobrog razloga. Do danas je ukupna vrednost valute blizu 9 milijardi američkih dolara. A blokovi mogu da naprave druge vrste digitalne vrednosti. Kao i na internetu (ili vašem automobilu), ne morate da znate kako blokchain radi na tome da ga koristi. Međutim, poznavanje ove nove tehnologije pokazuje zašto se smatra revolucionarnim. Kirbi kese po najpovoljnijim cenama Dakle, nadamo se da ćete uživati u tome, šta je Blockchain vodič.

Šta je Blokčejn?

“Blockchain je netrpeljiva digitalna knjiga ekonomskih transakcija koja se može programirati da beleže ne samo finansijske transakcije, već praktično sve vrednosti.” Mr Don Tapscott i Mr Alex Tapscott autori knjige Blockchain Revolution!

Bitcoin blockchain buy sell
Blockchain Trajnost i robustnost!
Blockchain tehnologija je kao internet u tome što ima ugrađenu robustnost. Čuvajući blokove informacija identičnih preko svoje mreže, blockchain ne može:

Da ga kontroliše bilo koji entitet.
Nema jedne tačke neuspjeha.
Bitcoin je izumio 2008. godine. Od tada, Bitcoin blockchain je radio bez značajnih poremećaja. (Do danas, bilo koji problem povezan sa Bitcoinom je bio usled hakovanja ili lošeg upravljanja. Drugim rečima, ovi problemi potiču od loše namere i ljudske greške, a ne greške u osnovnim konceptima.)

Internet se pokazao dugotrajnim skoro 30 godina. To je evidencija koja dobro odgovara za tehnologiju blokiranja jer se i dalje razvija.

Čvor
(računar koji je povezan sa mrežom blokiranih mreža koristeći klijenta koji obavlja zadatak validacije i prenosa transakcija) dobija kopiju blockchain-a, koja se automatski preuzima nakon pristupanja mreži blok-kanala.

Ideja o decentralizaciji !?
Dizajniranjem, blokčić je decentralizovana tehnologija.

Sve što se dešava na njoj je funkcija mreže kao celine. Neke važne implikacije proističu iz ovoga. Kreiranjem novog načina verifikacije transakcija, aspekti tradicionalne trgovine mogli bi postati nepotrebni. Berze na berzama postaju gotovo istovremene na blok-bazi, na primer – ili bi moglo da vrši vrste evidencije, kao što je zemljišni registar, u potpunosti javno. I decentralizacija je već realnost.

Globalna mreža računara koristi blokchain tehnologiju za zajedničko upravljanje bazom podataka koja beleži Bitcoin transakcije. To jest, Bitcoin upravlja mrežom, a ne i jednim centralnim autoritetom. Decentralizacija znači da mreža funkcioniše na osnovu korisnika od korisnika (ili peer-to-peer). Ovi oblici masovne saradnje omogućavaju samo da se istražuju.

Author admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *